Vlašský salát

Manžel dostal chuť na salát a protože máme posvícení, tak se hodí ho připravit. Vzhledem k tomu, že já budu po celý víkend v práci, stačí aby připravil řízky a budeme mít rychlý oběd. Množství surovin si zvolte podle toho, kolik brambor uvaříte a k nim zvolte odpovídající poměr ostatních přísad, záleží také na vaši chuti, jestli přidáte více zeleniny nebo například salámu…

Suroviny – salátové brambory, sůl, pepř, mrkev, petržel, celer, kyselé okurky, šunkový salám, cibuli, vejce, majonézu, hořčici

Postup – brambory omyjeme a i se slupkou uvaříme v osolené vodě. Dáme pozor, abychom je nepřevařili, mohly by se nám rozpadnout. Vlažné oloupeme a necháme vystydnout. Pak je nakrájíme na kostičky. Kořenovou zeleninu omyjeme, oloupeme a uvaříme. Pak také nakrájíme na kostičky. Cibuli, okurky a salám rovněž nakrájíme, přidáme k zelenině a bramborám a vše lehce promícháme. Osolíme, trochu opepříme. V misce si smícháme hořčici s majonézou a pak lehce vmícháme do salátu. Opatrně promícháváme, abychom si nerozbili kostičky v salátu. Necháme v chladu odležet nejlépe přes noc a zdobíme uvařeným vejcem.Vlašský salát

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *