Černoušci

Cukroví je z bílků, je takové trochu žvýkavé, tak jak to máme rádi. Dělejte malé placičky, vždy se při pečení trochu roztečou.

Suroviny – 3 bílky, to je asi 9og, 170g krupicového cukru, lžičku citronové šťávy, 2 lžíce prosátého kakaového prášku

Na dokončení – libovolný krém a trochu čokolády

Postup – ušleháme bílky do tuhého sněhu. pak přidáme citronovou šťávu a cukr a dále šleháme až je sníh lesklý a hustý. Pomalu zamícháme kakaový prášek. Těsto vložíme do sáčku se zdobící trubičkou a na plech s pečícím papírem tvoříme malinké kopečky. Pečeme asi při 170stupních až se dají hromádky sloupnout z papíru. Trvá to asi 15 minut.

Placičky slepíme krémem a můžeme ozdobit čokoládou.Černoušci

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *