Perníkový dort

V tomto receptu nejsou vajíčka, možná se to bude někomu hodit. Množství surovin je na dortovou formu, když ho budete chtít upéci na plechu, zdvojnásobte množství surovin. Množství se udává v litrech, používám klasickou odměrku na tekutiny.

Suroviny – 500ml polohrubé mouky, 250ml krupicového cukru, 2 lžíce kakaového prášku, 1 pečivový kypřící prášek, 1 perníkový kypřící prášek, 200g zakysané smetany, 150ml bílého jogurtu, mléko podle potřeby, nasekané ořechy, rozinky naložené v rumu

Postup – do větší mísy si prosijeme mouku, přidáme cukr, kypřící prášky a kakaový prášek. Do sypkých surovin přimícháme tekuté, tedy smetanu, jogurt a podle potřeby mléko. Vymícháme lehce tekuté těsto, vmícháme ořechy a rozinky. Nalijeme do připravené formy a zvolna upečeme.

Můžeme také podélně rozříznout a promazat marmeládou nebo ochucenými povidly. Také lze polít čokoládovou polevou. já to tak nějak střídám, podle chuti manžela.Perníkový dort

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *