Bramborová polévka

Tuto polévku vaří u nás manžel, nebojí se hodně opéci jíšku, já dělávám spíše světlejší. Ale tmavá dodá polévce správnou barvu i chuť.

Suroviny – asi půl kila brambor, asi 200g směsi kořenové zeleniny – mrkev, petržel, celer, 60g sádla, 60g hladké mouky, hrst sušených hub, sůl, pepř, majoránku, 3 stroužky česneku, asi 1,5litru vody

Postup – nejprve usmažíme tmavou jíšku. Brambory i zeleninu si očistíme a nakrájíme na kostky. Vložíme vše do vody, po chvíli varu přidáme studenou jíšku, namočené houby i s nálevem a povaříme. Ochutíme solí, pepřem, rozetřeným česnekem a rozemnutou majoránkou. Bramborová polévka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *