Čokoládový dort s jemným pudinkovým krémem

Dort má čokoládový korpus, je spojen pudinkovým krémem se šlehačkou, celý je polit čokoládou a povrch je zdobem ušlehanou smetanou. Marmeládu jsem zvolila meruňkovou, k čokoládě ji máme rádi. Zdobila jsem segmenty čokolády.

Suroviny – 5 vajec, 150g cukru krupice, 130ml oleje, 70g kakaa, 180g hladké mouky, špetka skořice a soli

Suroviny na krém – 300ml sladké smetany 12%, 1 vanilkový pudinkový prášek, 100ml smetany na šlehání, 100g moučkového cukru, 250g másla

Postup – oddělíme si bílky od žloutků. Bílky ušleháme se špetkou soli, Přidáme polovinu cukru a zašleháme. Žloutky utřeme s druhou polovinou cukru a přidáme k nim po troškách olej. Pak spojíme bílky, žloutkou pěnu a suché přísady. Těsto nalijeme do formy a zvolna upečeme.

Na krém si uvaříme ze smetany a pudinkového prášku hustý pudink, do horkého vmícháme tekutou šlehačku a řádně vše spojíme. Za občasného míchnutí necháme vychladnout. Máslo si necháme změknout a po částech do něj zašleháme pudinkový krém.

Upečený, zchladlý dort, prokrojíme, jeden plát potřeme silnější vrstvou krému, druhou marmeládou. Spojíme a celý dort polijeme rozpuštěnou čokoládou. Zdobíme zbytkem krému nebo ušlehanou smetanou.Čokoládový dort s jemným pudinkovým krémemČokoládový dort s jemným pudinkovým krémem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *