Linecké řezy a marmeládou a marcipánem

Řezy jsou složené ze dvou plátů lineckého těsta spojené marmeládou. Na povrch je pak nastříkáno mandlové těsto a pak se druhý den řezy upečou. Nakonec se přidává marmeláda na povrch mezi řádky. Na upečení potřebujete minimálně dva dny a jsou lepší, když další dva až tři dny odpočívají. Jsou trvanlivé, dají se péci několik dní dopředu.

Suroviny na těsto – 200g hladké mouky, 40g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 140g másla, špetku soli, 1 žloutek

Suroviny na mandlové těsto – 150g mandlového marcipánu, 30g moučkového cukru, 40g pektogelu, 1 menší bílek

Na dokončení – libovolná marmeláda, já zvolila meruňkovou

Postup – nejprve si upečeme pláty těsta. Všechny suroviny na vále promícháme a zpracujeme vláčné těsto. Necháme ho chvíli odpočinout, pak vyválíme plát podle velikosti plechu, okraje srovnáme a rádýlkem rozdělíme na čtyři stejné díly. Upečeme a necháme vychladnout. Potom vždy dva díly spojíme marmeládou a jemně stlačíme.

Připravíme si mandlové těsto. Marcipán jemně nastrouháme, přidáme cukr, pektogel a bílkem vše spojíme. Těsto by mělo tak husté, abychom ho mohly dát do sáčku s řezanou špičkou a na povrchu spojených plátů vytvořit pruhy. Dva po stranách a jeden uprostřed. Nyní necháme spojené pláty oschnout, nechala jsem je do druhého dne v chladu. Potom je vložíme do trouby a opatrně upečeme, dáváme pozor, aby nám marcipán moc nezhnědl. Po vystydnutí si dáme do sáčku se špičkou marmeládu a vytlačíme ji do prázdných otvorů mezi marcipánovými prruhy.

Námět – Knihovnička receptyLinecké řezy s marmeládou a marcipánemLinecké řezy s marmeládou a marcipánem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *