Hlívová gulášovka

Suroviny – balíček hlívy ústřičné, vývar, cibuli, máslo, větší mrkev, sladkou papriku, sůl, majoránku, asi 2 stroužky česneku

Postup – hlívu očistíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme na kostičky a opečeme na másle. Přidáme nakrájenou houbu, opečeme, posypeme paprikou, kterou rozpustíme v tuku a pak vše zalijeme vývarem a povaříme asi 20 minut. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a plátky česneku, chvilku povaříme, dochutíme solí a rozetřenou majoránkou. Já polévky většinou nezahušťuji, chcete-li ji mít hustší, přidejte na začátku varu strudenou jíšku a společně povařte.Hlívová gulášovka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *