Červená čočka se žampiony

Suroviny – asi 10 lžic červené čočky, 200g žampionů, zelenou papriku, sůl, pepř, bobkový list, nové koření, celý pepř, mletý kmín

Postup – červenou čočku dáme vařit se solí, dvěmi kuličkami nového koření a celého pepře. přidáme bobkový list a pozvolna vaříme asi 5 minut, pak vypneme a necháme chvilku dojít. Hlídáme, abychom ji moc nerozvařili.

V jiné nádobě si opečeme dozlatova kostičky cibule, přidáme plátky očištěných žampionů, orestujeme, ochutíme kmínem, solí a pepřem a podusíme. Přidáme také proužky papriky a vše společně chvilku podusíme. Do měkkých žampionů přidáme čočku, promícháme, dochutíme a podáváme.Červená čočka se žampiony

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *