Italské řezy

Moučník je pečený na velkém plechu, když ho upečete na menším, budete mít vyšší vrstvu těsta. Mascarpone nenahrazujte, s ním je krém velice lahodný.

Suroviny na těsto – 6 vajec, 150g cukru krupice, asi 250g hladké mouky, 6 lžic oleje, 2 lžíce mleté kávy

Suroviny na krém – 250g mascarpone, trochu kávového likéru, 100g moučkového cukru, 2 žloutky

Suroviny na poslední vrstvu – 500ml smetany na šlehání, 2 lžíce moučkového cukru

Postup – na těsto si vyšleháme bílky, pak vmícháme žloutky, olej, kávu a mouku. Těsto rozetřeme na plech a upečeme. Po vychladnutí rozkrojíme na dva díly.

Na krém si utřeme žloutky s cukrem, přidáme likér a nakonec lehce vmícháme mascarpone.

Na smetanovou vrstvu si ušleháme smetanu s cukrem.

První plát těsta potřeme krémem, přikryjeme druhým plátem a ten potřeme ušlehanou smetanou. Povrch sypeme prosátým kakaem.Italské řezy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *