Rýžová kaše z vařené rýže

Toto je taková rychlovka, třeba v zimě k snídani. Příprava není delší než 10 minut. Můžeme kombinovat s ovocem, ale u nás ji nejraději se skořicí a čokoládou.

Suroviny – mléko, vařená rýže, trochu cukru, špetka soli, kousek celé skořice, plátek másla,na dokončení mletou skořici, kakao, čokoládu, ovoce

Postup – podle množství kaše si zvolíme množství mléka, asi hrneček na porci. Do mléka dáme celou skořici, sůl, cukr podle chuti a vařenou rýži, tolik, aby ji nebylo hodně, vařením kaše zhoustne. Přivedeme k varu a povaříme asi 5 minut, kaše zhoustne. Pak přidáme plátek másla, je-li třeba ochutíme ještě cukrem, vyndáme celou skořici a můžeme podávat. Podle chuti sypeme skořicí, kakaem nebo nastrouhanou kvalitní čokoládou.Rýžová kaše z vařené rýže

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *