Hovězí na houbách

Před vařením si musíme namočit houby, zalijeme je dostatečně vodou, aby byly potopeny. Já je necháme hodinku, pak je přidávám do pokrmu i s nálevem.

Suroviny – hovězí plátky, sůl, pepř, sušené houby, cibuli, slaninu, jíšku, sádlo

Postup – plátky masa si naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozpáleném sádle rychle opečeme z obou stran a odložíme. Do výpeku vsypeme kostičky cibule a slaniny a dozlatova opečeme. Vložíme zpátky plátky masa, vlijeme houby i s nálevem, přidáme podle potřeby vodu nebo vývar, trochu ho osolíme a dusíme. Ke konci dušení vmícháme trochu jíšky a povaříme. Hovězí na houbách

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *