Bublanina s jahodami

Jahody jsem dávala mražené z loňské sklizně. Za chvíli budou čerstvé, tak je třeba spotřebovat zásoby:-) Vloni jsme měli neuvěřitelně mnoho jahod, tak jsem je zkusila zamzazit, protože marmelády jsem měla hodně. Mrazila jsem je samostaně na plechu a pak jsem je vkládala do sáčků. Při pečení jsem je překrajovala, protože na mražení jsem vybírala ty větší a zdály se mi do těsta dost těžké. I když byly zmrzlé, šlo to lehce a voněly jako čerstvé. Do těsta můžete použít i jakékoli čerstvé ovoce.

Suroviny – 400g polohrubé mouky, 180g cukru, 100ml oleje, 200ml mléka, 5 vajec, 1 vanilkový cukr, 1 pečivový kypřící prášek

Postup – žloutky utřeme s cukrem a vanilkou, přimícháme olej, mléko, mouku s kypřícím práškem a nakonec lehce vmícháme ušlehaný bílkový sníh se špetkou soli. Těsto nalijeme na velký plech, poklademe ovocem a upečeme.Bublanina s jahodami

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *