Vídeňská bábovka

Suroviny – 4 vejce, 250g másla, 150g cukru, 5 lžic javorového sirupu, 1 vanilkový prášek, 200g hladké mouky, 1 pečivový kypřící prášek, špetku soli, 50g mandlí, 100g vlašských ořechů, 100g čokolády 50%, 50 rozinek

Postup – nejprve si připravíme oříšky a další suroviny. Mandle, ořechy a čokoládu nahrubo nasekáme. Rozinky namočíme do rumu a necháme okapat. Povolené máslo utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem, postupně při tření přidáváme žloutky. Do směsi po lžicích zatřeme javorový sirup. Bílky ušleháme se špetkou soli dotuha a větší část vmícháme do žloutkové směsi. Pak najednou vsypeme mouku s práškem a všechny dochucující přísady. Vymícháme trochu hustší těsto a nakonec vmícháme odložený zbytek ušlehaných bílků. Vlijeme do formy a velice pomalu, asi při 170 stupních upečeme. Vídeňská bábovkaVídeňská bábovka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *