Nanukový dort

Podobá se klasickému nanukáči, ale je daleko lepší. Hmota se lije do formy na pečení, která se vyloží fólií. Vzhledem k tomu, že jsem neměla dost velkou slabou fólii, vyložila jsem formu pečící fólií, ale ta není tak slabá, a proto se mi po obvodu vytvořily sámečky. Ničemu to ale nevadilo, naopak byl to tvar velice zajímavý a navíc zmrzlina všem chutnala a zmizela velice brzy.

Suroviny – 3 vejce, 100g krupicového cukru, 500ml smetany na šlehání, 1 vanilkový cukr. Na zdobení jsem použila čokoládové lupínky, trubičky a čokoládový krém.

Postup – oddělíme si žloutky od bílků. Žloutky utřeme s polovinou cukru, který by se měl rozpustit. Já jsem chvíli třela a pak mísu odložila a nechala cukr rozpouštět. Do šlehačky vsypeme vanilkový cukr a našleháme. Do bílků přidáme špetku soli a ušleháme tuhý sníh. Pak zašleháme druhou polovinu cukru. Nakonec vše společně smícháme. Nejprve si ještě trochu utřeme žloutky, přidáme tuhou šlehačku a nakonec lehce vmícháme bíky. Vše nalijeme do formy, přikryjeme fólií a dáme zmrazit. Před podáváním zdobíme ušlehanou smetanou nebo krémem. Musíme mít vše připravené, protože zmrzlina docela rychle povoluje, sice pouze u dna, ale i tak je třeba rychlé akce, aby vše proběhlo v pořádku a zmrzlina všem chutnala.Nanukový dort

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *