Kuřecí soté

Suroviny – asi 300g kuřecího masa, sůl, pepř, 1 lžíci solamylu, 3 lžíce sojové omáčky, olej, asi 100g mrkve, 100g celeru, 1 cibule, menší rajský protlak

Postup – maso nakrájíme na proužky, vložíme do mísy, osolíme, opepříme, zakápneme sojovou omáčkou a posypeme solamylem. Promícháme a necháme v chladu odležet, nejlépe do druhého dne, ale stačí i pár hodin.

Mrkev a celer oloupeme a nahrubo nastrouháme. Cibuli nakrájíme na kostičky a na sádle osmažíme. Přidáme zeleninu, když se rozvoní, vmícháme protlak, orestujeme, pak podlijeme trochou vody a pár minut podusíme. V druhé pánvi na rozehřátém oleji opečeme maso a hotové vmícháme k zelenině. Promícháme, dochutíme a podáváme s těstovinami nebo rýží.Kuřecí soté

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *