Broskvové řezy s krémem

Suroviny na piškot – 6 vajec, 200g cukru, 200g polohrubé mouky, 6 lžic oleje, 1 sáček kypřícího pečivového prášku

Suroviny na želé – 700g vypeckovaných broskví, 10 lžic cukru, šťáva ze dvou limetek, 2 vanilkové pudinkové prášky

Suroviny na krém – 250g mascarpone, 1,5  vanilkového pudinkového prášku, 120g cukru, 150ml smetany na šlehání, semínka z půlky vanilkového lusku, 350ml mléka

Suroviny na polevu – 130g čokolády 50%, 2 lžíce moučkového cukru, 150ml smetany na šlehání

Nejprve si upečeme piškoty. Ze surovin, které jsou uvedeny upečeme dva piškotové pláty.Jeden necháme na plechu, druhý vyklopíme na utěrku a sloupneme z něho papír.

Na piškot si ušleháme bílky se špetkou soli, pak přidáme postupně cukr,  žloutky, olej a nakonec mouku s kypřícím práškem. Oba pláty upečeme.

Na přípravu želé si odpeckujeme broskve, nakrájíme je na kostky, přidáme cukr a limetkovou šťávu. Asi 10 minut povaříme, pak rozmixujeme, vrátíme zpátky do kastrůlku, přivedeme k varu a zavaříme do ovoce rozmíchané pudinkové prášky s trochou vody. Asi 2 minuty povaříme. Ještě teplé natřeme na spodní piškotový plát.

Na krém si uvaříme hustý pudink z mléka, cukru a pudinkových prášků. Pak zamícháme semínka z vanilky. V míse si rozetřeme mascarpone, někdy v něm bývají hrudky. Pak ho po lžicích vmícháváme do teplého pudinku. Nakonec lehce přidáme ušlehanou smetanu. Krém natřeme na broskvové želé, natíráme teplé, nečekáme až hmota vystydne.

Na vrstvu krému položíme piškotový plát, který potřeme meruňkovou nebo jinou žlutou marmeládou. Já jsem použila domácí mandarinkovou. Na marmeládu přijde čokoládová poleva. Tu si připravíme rozehřátím čokolády ve vodní lázni, pak přidáme prosátý moučkový cukr a smetanu. Vše spolu vymícháme a rozetřeme na povrch piškotu. Necháme v ledničce ztuhnout a pak krájíme na řezy. Zdobíme broskvovým plátkem. Broskvové řezy s krémem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *