Suroviny na těsto – 120g medu, 60 ml vody, 2 žloutky, 120g moučkového cukru, 2 lžičky perníkového koření, 450g hladké mouky, 1 pečivový kypřící prášek
Suroviny na dokončení – 80g másla, 40g moučkového cukru, 50g strouhaného perníku, 50g mletých vlašských ořechů, 100g kandovaného ovoce, rum, 1 vejce, oloupané mandle
Postup – med promícháme s vodou. Žloutky utřeme s cukrem, pak přidáme postupně ostatní suroviny a zpracujeme na vále těsto. Necháme ho asi hodinku odležet. Potom postupně vyvalujeme, vykrajujeme obdélníčky nebo čtverečky a ukládáme na plech. Polovinu vykrájených tvarů potřeme rozšlehaným vejce a do středu přilepíme půlku mandle. Tyto upravené tvary pečeme zvlášť na plechu. Po vychladnutí slepujeme náplní. V papírové krabici je necháme pár dní v chladu odležet.
Náplň – máslo utřeme s cukrem, pak vmícháme perník, ořechy, jemně nakrájené kandované ovoce a dochutíme rumem.