Třené kakaové tyčky

Suroviny – 150g hladké mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 20g kakaa, 40g jemně mletých lískových oříšků, 120g másla, 70g moučkového cukru, 2 žloutky, zrníčka ze čtvrtiny vanilkového lusku

Postup – ušleháme máslo s cukrem, pak přidáme žloutky a vanilku. Sypké suroviny si promícháme a vše najednou zašleháme do máslového základu. Těsto musí mít konzistenci krému, je-li více husté, přidejte pár kapek mléka. Pak těsto vložíme do sáčku se špičkou a na plech vytlačujeme tyčky, které upečeme. Potom zdobíme čokoládou a sypeme oříšky nebo kokosem.Třené kakaové tyčky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *