Suroviny – 140 g bezlepkových sušenek – např. Sušenky se skořicí a kakaem od Glutalline, 30 g cukru krupice, 10 g kakaa, 70 g másla
Postup – ze surovin vypracujeme těsto a pečeme na 160°C 15 min.
Suroviny na náplň – 600 g sýra Philadelphia, 150 g cukru, 3 vejce, 80 ml smetany, 100 g rozpuštěné čokolády
Postup – sýr Philadelphia vidličkou nadlehčíme a postupně přidáváme a prošleháváme cukr, vejce a šlehačku. Navrstvíme do formy na upečený základ, uhladíme. Pečeme na 160°C 15 min. a na 130°C 1 hod.
Dohotovení – 80g čokoládové polevy, nebo 60 g čokolády na vaření, 10 g másla, 10 g cukru
Čokoládu na vaření rozpustíme společně s máslem a cukrem, nanášíme na vychladlý povrch dortu.