Růže se šlehačkou a domácí nutellou

Suroviny4 vejce, 200 ml  šlehačky, 150 g cukru, 180 g mouky Doves Farm červená, kypřící prášek bezlepkový. Je lepší použít Doves Farm modrou, ta už kypřící prášek obsahuje, lze upéct i z Jizerky nebo Schar mix C.

Postup – rozdělíme žloutky a bílky, bílky vyšleháme zvlášť se špetkou soli. Do žloutků zašleháme cukr, šlehačku a lehce vmícháme mouku s práškem. Tahle růže je plněná domácí nutellou, takže jsem nalila do formy 1/2 těsta, na ní nanesla nutellu a přikryla zbytkem těsta. Pozvolna upečeme.

Nutella

Suroviny – hrnek lískových oříšků, 300 g posekané mléčné čokolády, 2 lžíce slunečnicového oleje, 3 lžíce cukru, 1 lžíce kakaa, 1/2 lžičky vanilkového extraktu, asi půl lžičky soli

Postup – v troubě předehřáté na 170 °C  oříšky opečte, asi 12 minut nebo dokud lehce nezhnědnou. Když trochu zchladnou,  zabalte je to utěrky a drhněte je proti lince, abyste odstranili co nejvíce slupek. Nechte vychladnout. Ve vodní lázni rozehřejte čokoládu. V mixéru rozemelte oříšky, dokud nevytvoří pastu. Přidejte zbylé ingredience kromě čokolády a znovu rozmixujte. Nakonec přidejte čokoládu a vše promíchejte.

Růže

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *