Jahodový kopec

Na moučník je třeba piškotová roláda promazaná marmeládou a pak krém, který vyplní střed moučníku. Dělala jsem ho z mých kompotovaných jahod, můžete použít i jiné ovoce. Pak s ním chuťově slaďte použitou marmeládu.

Suroviny na roládu – 6 vajec, 140 g cukru, 80 g hladké mouky – jahodová marmeláda

Suroviny na krém – 500 g měkkého tvarohu v kostce, 200 ml smetany na šlehání, asi 4 lžíce moučkového cukru, 2 vanilkové cukry – jahodový kompot

Postup na roládu – ušleháme bílky se špetkou soli, pak zašleháme cukr a potom postupně přidáváme po jednom žloutku a ušleháme husté piškotové těsto. Nalijeme na plech s pečícím papírem a upečeme. Hned sundáme z plechu a necháme na papíře vychladnout. Promažeme po celé ploše marmeládou, stočíme po delší straně, abychom měli sice tenčí, ale delší roládu. Nakrájíme na slabší plátky a připravíme si krém.

Ovoce z kompotu necháme okapat a nakrájíme na menší kousky.

Postup na krém – tvarohy samotné prošleháme, pak přidáme oba cukry, potom po menším množství přiléváme smetanu a zašleháme ji. Přidáme kousky jahod a jemně promícháme.

Kulatou mísu vyložíme folií a vyplníme dno a strany plátky rolády. Do středu navršíme krém a uhladíme. Povrch přikryjeme nakrájenou roládou,  zakryjeme folií a uložíme do druhého dne v ledničce. Potom vyklopíme na větší talíř a můžeme ji krájet na jednotlivé porce.Jahodový kopecJahodový kopec

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *