Pohanka s paprikou a rajčaty

Pokrm můžeme konzumovat teplý i vychlazený jako salát.

Suroviny – 10 lžic loupané pohanky, sůl, mletý pepř, 1 větší červená paprika, 10 malých rajčat, 2 stroužky česneku, jarní cibule

Postup – pohanku propláchneme v teplé vodě, zalijeme ji horkou a přivedeme ji k varu. Vaříme 5 minut, pak vypneme a necháme pod pokličkou asi 10 minut dojít. Když máme více vody než pohanka vstřebala, přecedíme a dáme do mísy. Přidáme proužky papriky, čtvrtky nebo půlky rajčat, cibuli nakrájenou na kolečka, osolíme a opepříme. Promícháme a necháme buď vychladit nebo jíme teplé.

Dcera si k pohankovému salátu přimíchala trochu bílého jogurtu, má to tak ráda. Já ho raději bez jogurtu, se zeleninovým salátem. Pohanka s rajčaty a paprikouPohanka se zeleninou a bílým jogurtem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *