Jahodový koláč s tvarohovým krémem

Suroviny na korpus – 3 vejce, 100 g cukru, 3 lžíce oleje, 1 lžíce prosátého kakaa, půl lžičky kypřícího prášku, 100 g polohrubé mouky

Suroviny na krém – 250 ml čerstvého plnotučného mléka, 1 jahodový pudinkový prášek, 4 lžíce cukru, 250 g tučného tvarohu v kelímku

Na dokončení – jahody nebo jiné ovoce, 1 dortové želé, 1 lžíce cukru, 250 ml vody

Postup – vejce ušleháme s cukrem, přidáme olej a po zašlehání lehce vmícháme mouku s práškem a kakaem. Nalijeme do dortové formy a upečeme.

Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Vychladíme ho  a po částech vmícháme tvaroh.

Ovoce omyjeme a podle druhu nakrájíme na menší části. Na upečený korpus navrstvíme krém, na něj klademe ovoce a vše zalijeme dortovým želé, připraveným podle návodu. Necháme alespoň hodinku vychladit a pak můžeme krájet na řezy. jahodový koláč s tvarohovým  krémemŘez z jahodového koláče

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *