Kapustová kaše a květák sypaný máslovou strouhankou

Suroviny  na kaši – asi půl kila brambor, čtvrtku velké kapusty, trochu mléka, plátek másla, sůl

Suroviny na květák – půl většího květáku, 3 lžíce čerstvě namleté jemné strouhanky, 2 plátky másla

Postup – dáme vařit větší množství vody, kterou osolíme. Obě zeleniny zbavíme nečistot, květák můžeme namočit do slané vody, kapustu propláchneme pod tekoucí. Do vařící vody vložíme nejprve kapustu a povaříme ji. Vyndáme, nakrájíme na malé kousky. Vložíme do téže vody květák rozdělený na růžičky a taktéž uvaříme, nejlépe ne úplně doměkka, aby se nerozvařil. Obě zeleniny necháme okapat. Při vaření hrnec nepřikrýváme pokličkou.

Strouhanku opečeme na plátku másla, mícháme a jen tak lehce ji rozdělíme do malých hrudek. Druhý plátek másla opatrně rozehřejeme. Vařený květák na talířích posypeme strouhankou a polijeme máslem.

Brambory uvaříme v osolené vodě, slijeme ji a rozšťoucháme. Přidáme horké mléko, máslo, sůl a nakrájenou kapustu. Rozšleháme, podle potřeby přilijeme mléko a dosolíme.Kapustová kaše a květák sypaný máslovou strouhankou

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *