Francouzské řezy

Suroviny  na korpus – 6 žloutků, 150 g moučkového cukru, 150 g másla, 150 g polohrubé mouky, 1 lžička pečivového kypřícího prášku

Suroviny na náplň – 6 bílků, 200 g krupicového cukru, 100 g mletých pekanových ořechů, 100 g mletých neloupaných mandlí, 1 lžíce kakaa

Postup – připravíme si korpus. Máslo utřeme s cukrem, po jednom přidáváme žloutky a do našlehané hmoty lehce vmícháme mouku s práškem. Těsto rozetřeme na velký plech.

Na náplň ušleháme do tuha bílky se špetkou soli. Potom zašleháme cukr a do velmi husté hmoty lehce vmícháme směs mandlí, ořechů a kakaa. Řádně promíchané těsto natřeme na těsto žloutkové a urovnáme.

Plech vložíme do trouby a pečeme asi při 160 stupních přibližně 35 minut. Upečený moučník poznáme podle kraje, kde budeme vidět upečené těsto.

Inspirace – maminčiny recepty, lehce upravenoFrancouzské řezy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *