Bílkový mandlový dort

Suroviny – 240 g bílků, špetka soli, 180 g moučkového cukru, 100 g mletých loupaných mandlí, 60 g hrubé mouky, 70 g másla

Suroviny na krém – 500 g mascarpone, 100 g moučkového cukru, zrníčka z půlky vanilkového lusku, 250 ml smetany na šlehání v domečku

Na dokončení – záleží na vás, já jsem zvolila oblíbené čokoládové kostičky mého muže a čokoládové trubičky

Postup – bílky ušleháme se špetkou soli, pak zašleháme cukr. Máslo opatrně rozpustíme a pomalu nalijeme do šlehané hmoty. Do tuhé hmoty lehce vmícháme mouku promíchanou s mandlemi. Těsto nalijeme do dortové formy a pomalu upečeme. Po vychladnutí prokrojíme, promažeme krémem a potřeme i vršek dortu. Zdobení už nechám na vás, já zvolila čokoládu.

Krém – smetanu ušleháme do tuha. Mascarpone lehce promícháme s cukrem a vanilkou. Potom opatrně vmícháme ušlehanou smetanu. Bílkový mandlový dort

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *