Pouťový proužkovaný koláč

Suroviny – 600 g hladké mouky, 4 lžíce cukru, 2 žloutky, 40 g droždí, 1 vanilkový cukr, 1 citronový cukr, 50 g řepkového oleje, špetka soli, mléko

Plnila jsem náplní tvarohovou a povidly. Povidla jsem ochutila rumem, moučkovým cukrem a špetkou mleté skořice. Tvaroh v kostce jsem našlehala s moučkovým cukrem, zrníčky vanilky, žloutkem a přikápla jsem trochu mléka. Žmolenku jsem vyrobila promnutím hrubé mouky, krupicového cukru a másla. Od všeho tak přiměřeně…

Postup – vypracujeme kvásek, po vykynutí přidáme ostatní přísady a zpracujeme nelepivé jemné těsto. Přikryjeme a necháme kynout. Asi po hodině ho rukou rozprostřeme na dva plechy potřené máslem. Obě náplně vložíme do sáčku s ozdobnou trubičkou a vytlačujeme střídavě proužky. Pak ještě ponecháme asi čtvrt hodiny v klidu, posypeme žmolenkou, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *