Zelné závitky plněné krůtím masem

Suroviny – hlávka zelí, cibule, mleté krůtí maso, vařená rýže, uzené maso, sůl, vejce, mletý pepř

Postup – odstraníme první listy a další z hlávky opatrně sloupneme. Omyjeme, vložíme do horké vody a spaříme. Když listy zvláční, vyndáme je a necháme okapat, potom vyřízneme větší část košťálu.

Maso smícháme s vejcem, rýží, kostičkami uzeného a okořeníme. Když si nejme jistí, ze směsi upečeme na pánvi vzoreček a podle chuti směs upravíme. Listy rozložíme, poklademe kopečkem směsi, zabalíme.

Zelí, které nepoužijeme na plnění, nakrájíme, taktéž i větší množství cibule a vše rozložíme na dno pekáčku. Poklademe závitky, podlijeme troškou vody nebo vývarem, přikryjeme a pečeme. Asi po půl hodině odkryjeme a za občasného polití výpekem dopečeme. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *