Kapustová polévka se svítkem

Na polévku jsem použila kapustu a směs kořenové zeleniny. Kapustu jsem očistila, omyla, vložila do horké slané vody a bez přikrytí povařila. Potom nechala okapat a nakrájela na proužky. Do vývaru z kapusty jsem vložila najemno nastrouhanou zeleninu, použila jsem mrkev, celer a petržel, chvilku povařila a dochutila solí a bílým pepřem. Do polévky jsem přidala nakrájenou kapustu. Svítek jsem přichystala na misku a každý si dle své chuti polévku doplnil.

Na svítek jsem rozšlehala dvě vejce se solí, 1 lžící hladké mouky a hrst nasekané petrželky. Vše jsem vlila na pánev, kde  jsem měla připravené rozehřáté máslo. Po obou stranách jsem opekla jakési silnější omelety. Po vychladnutí jsem je nakrájela na proužky a podávala zvlášť v misce. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *