Kynuté rohlíčky s povidly

Těsto je velmi jemné, špatně se mi vyvalovalo, lépe šlo prsty vytáhnout do kulatého tvaru. Plnila jsem povidly, můžete použít i jinou náplň.

Suroviny – kostička droždí, 50 g cukru, 400 g hladké mouky, 2 žloutky, 1 vanilkový cukr, 1 citronový cukr, asi 250 ml mléka, 100 g rozpuštěného másla, špetka soli

Postup – umícháme kvásek a necháme ho vykynout. Pak přidáme ostatní suroviny a vypracujeme vláčné a nelepivé těsto. Přikryjeme a těsto  hodinku kyne. Pak rozdělíme na čtyři díly, vyválíme, či spíše rukou roztáhneme na kulaté placky, na širší stranu poklademe trochu náplně, stočíme a upečeme. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *