Zmrzlinový smetanový ovocný dort

Dort je složen ze sušenkového spodního dílu a ze dvou ovocných smetanových krémů. Na spodní díl jsem použila doma pečené linecké pečivo, bylo i oříškové a kakaové. Ovocné vrstvy jsem připravila z ostružin a jahod. Můžete použít i jiné ovoce, podle toho, jaké máte k dispozici. Druhy se semínky je lepší rozmixovat a protřít přes sítko.

Suroviny na sušenkový díl – 260 g sušenek, 60 g šáchorové nebo mandlové mouky, 60 g cukru, 100 g másla

Postup – sušenky nastrouháme, přidáme ostatní suroviny a zpracujeme na vále. Hmotu potom rukou roztlačíme na dno vymazané dortové formy. Vložíme do trouby a upečeme.

Suroviny na zmrzlinu – na jednu vrstvu 250 ml smetany v domečku, 500 g rozmixovaného ovoce a cukr podle toho, jak kyselé máme ovoce

Postup – smetanu ušleháme, vmícháme ovoce a osladíme.

Na vychladlý sušenkový díl nalijeme první vrstvu ovocné smetany, uhladíme a dáme do mrazáku ztuhnout. Potom připravíme a nalijeme další vrstvu. Vrstvy a konečný dort přikryjeme folií. Před podáváním nožem objedeme  kolem vnitřku formy a stranu formy uvolníme. Spodní část můžeme ponechat na dně formy nebo přendáme. Já ponechala ve formě, zdálo se mi to jednodušší. Ozdobíme ovocem a ostrým nožem nakrájíme porce. 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *