Kakaové matice

Suroviny – 250 g hladké mouky, 100 g krupicového cukru, 2 čokoládové pudinkové prášky, 20 g holandského kakaa, 1 žloutek, 220 g másla

Krém – 1 karamelové čokoládové mléko, 250 g másla

Na dokončení – 50 g Figaro čokoláda na vaření, asi 20 g ztuženého tuku

Postup – suroviny na těsto smícháme a vypracujeme nedělící se těsto. necháme ho do druhého dne odpočinout. Potom vyvalujeme a vykrajujeme tvary, u poloviny z nich vykrojíme střed. Upečeme, slepujeme krémem, namáčíme do  čokoládové polevy.

Na krém si necháme povolit máslo, mléko vyndáme z plechovky a promícháme. Také ho necháme v pokojové teplotě. Potom ho po částech přidáváme do másla a ušleháme krém. Na spojování ho vložíme po částech do sáčku s hubičkou a stříkáme na polovinu korpusů. Přiložíme druhou vykrojenou část a jemně spojíme. Potom jednotlivé kousky namáčíme do vlažné čokolády a necháme oschnout. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *