Dětská kuchyňka – dorty a rolády

Jelikož Ježíšek přinesl naší vnučce dětskou kuchyňku, ale nestihl dodat potraviny, musím to nyní napravit. U kuchyňky bylo jakési vybavení, ale plastové, tedy ne moc pěkné. Monička vaří skoro každý den, tak jsem usoudila, že doplním sortiment, aby se mohla vyřádit a nakrmit všechna zvířátka a panenky.

Postupně budu fotit a vkládat své výtvory. Usoudila jsem, že bude nejlepší, když nabídnu ke zkouknutí jednotlivé ušité výrobky a potraviny seřazené podle druhu, aby to bylo trošku přehledné. Skoro všechno jsem šila v ruce, na stroji se z filcu špatně šije, on se všelijak kroutí a šít tyto malé věci je dost obtížné. Začínám dortíky, mám připravené i ovoce, zeleninu, přílohy, maso i uzeniny,  pečivo i omáčky, ale myslím, že tyto druhy nejsou ještě kompletní, stále mě napadají nové věci. Tudíž budu vkládat později…

Jako první budou tedy dortíky. Na první fotce jsou dortíky malinové a s jahůdkami. Na druhé jsou další ovocné dorty –  třešňový, banánový a mandarinkový. A na třetí je řez borůvkový, s kivi a vanilkový s čokoládou.

A přidám ještě tři rolády – vanilkovou s jahodovou marmeládou, roládu banánovou s vanilkovým a čokoládovým krémem a čokoládovou roládu s krémem karamelovým. 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *