Plněný broskvový koláč

Pekla jsem v dortové formě, je poměrně vysoký, nízká koláčová by byla pro něj malá.

Suroviny – 2 hrnky polohrubé mouky, půl hrnku cukru, 2 vejce, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 hrnek mléka, půl hrnku rozpuštěného másla

Suroviny na náplň – 500 g tučného měkkého tvarohu ve vaničce, 2 vanilkové cukry, asi půl hrnku moučkového cukru, 1 vanilkový pudink, 2 vejce, mléko

Ovoce – použila jsem 6 broskví, můžete samozřejmě využít i jiné ovoce. Broskve jsem oloupala a nakrájela na  kousky. Pokud budete používat broskve, po nakrájení je přikryjte talířem, rády mění barvu. Lze i zakapat citronovou šťávou, ale na mého muže jsou i broskve dost kyselé, takže ovoce citronem neupravuji.

Postup – nejprve si připravíme náplň, potom ovoce a nakonec těsto. Na náplň smícháme všechny uvedené suroviny, prošleháme, mléko přidáme až nakonec, bude-li potřeba. Směs by měla být řidší, aby pomalu tekla.

Na těsto také vše smícháme, upravíme hustotu, aby nebylo příliš řídké. Polovinu těsta nalijeme do formy, zakryjeme ho tvarohovou náplní, poklademe ovocem a vše zalijeme zbylým těstem. Vložíme do trouby a upečeme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *