Suroviny – 6 vajec, 150 g cukru, 100 g mletých vlašských ořechů, 100 g polohrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku
Suroviny na náplň – 400 g zakysané smetany 16 %, asi 100 g moučkového cukru, 250 g malin, půl sáčku želatiny zastudena
Na dokončení – 250 ml smetany na šlehání v domečku, jahody
Postup – žloutky našleháme s cukrem, střídavě do této pěny vmícháváme suché přísady a ušlehaný sníh z bílků. Těsto nalijeme do formy a upečeme.
Piškot rozkrojíme, potřeme náplní, spojíme. Povrch potřeme ušlehanou smetanou a dozdobíme ovocem.
Náplň přichystáme, až když máme dort vystydlý a rozkrojený. Podle návodu na obalu připravíme želatinu. Smetany osladíme, vmícháme rozmačkané ovoce a rozmíchanou želatinu. Směs navrstvíme na plát korpusu.