Drobenkový tvarohový dort

Suroviny na těsto – 80 g polohrubé mouky, 50 g cukru krupice, 1 lžička pečivového kypřícího prášku, 50 g másla

Suroviny na náplň – 250 g tučného tvarohu v kelímku, 100 g tučné zakysané smetany, 40 g moučkového cukru, 20 g kukuřičného škrobu, 100 ml plnotučného čerstvého mléka, semínka z jednoho vanilkového lusku

Postup – máslo necháme při pokojové teplotě změknout, přisypeme ostatní suroviny a rukou zpracujeme drobenku. Polovinu nasypeme do menší kruhové formy, kterou jsme vymazali máslem.

Do tvarohu vmícháme škrob a když máme hladkou hmotu, přidáme postupně další přísady. Hladkou tvarohovou náplň po částech vložíme na drobenku. Povrch posypeme druhou částí drobenky a upečeme. 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *