Jednoduché košíčky bez formiček

Upekla jsem zbytek těsta z mřížkového koláče v papírových košíčcích a překvapivě udržely tvar košíčků. Upečené korpusy jsem nechala vychladnout, pak z papíru vyjmula. Jsou trvanlivé, tužší než bývají, ale naplněním některým tvarohovým krémem, ochuceným mascarpone nebo ušlehanou smetanou zvláční.

Suroviny – 250 g polohrubé mouky, 1 lžička pečivového kypřícího prášku, 1 vanilkový cukr, 90 g moučkového cukru, 1 vejce, 125 g másla

Postup – všechny suroviny na vále zpracujeme v těsto, vyválíme plát, vykrájíme kolečka, aby nám pasovala do košíčků, které máme. Volně do nich těsto vložíme, část musí být po stranách.  Naskládáme je volně na plech a upečeme. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *