Letní jahodový naháč

Suroviny na jeden plát piškotu – 2 vejce, 80 g cukru, 2 lžíce oleje, 80 g polohrubé mouky- upečeme dvakrát

Suroviny na náplň – 500 g tučného tvarohu v kostce, asi 80 g moučkového cukru, 2 vanilky nebo vanilková semínka z půlky lusku

Na dokončení – jahody nebo jiné ovoce, jahodová marmeláda nebo džem, lístky meduňky

Postup – bílky ušleháme, potom zašleháme postupně cukr, žloutky a olej. Lehce vmícháme mouku a upečeme. Každý plát pečeme zvlášť.

Tvaroh rozšleháme s cukrem, přidáme semínka nebo vanilkový cukr.

Piškotové pláty promažeme marmeládou, spojíme. Na povrch nejlépe pomocí sáčku s trubičkou nastříkáme ochucený tvaroh. Poklademe ovocem a dozdobíme zelenými lístky meduňky. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *