Jahodový dort LC

Suroviny na těsto – 3 vejce, 50 g mandlové mouky, 75 g tučného tvarohu v kelímku, 3 lžíce sladidla erythritol, 1 lžička kypřícího prášku

Suroviny na ovocnou náplň – 500 g mražených jahod, 2 lžíce sladidla erythritol, 250 g mascarpone,  250 ml smetany na šlehání 33 % v kelímku, 20 g želatiny

Postup – žloutky ušleháme se sladidlem, přidáme tvaroh a mouku s práškem. Nakonec lehce vmícháme bílkový sníh. Těsto nalijeme do klasické dortové formy, jejíž dno vyložíme pečícím papírem, a upečeme.

Po upečení sloupneme papír, korpus položíme na tác nebo talíř a kolem něj upevníme umytý dortový ráfek. Stěny vyložíme složeným pečícím papírem.

Jahody rozmrazíme, asi 5 minut povaříme, necháme vychladnout a šťávu slijeme do hrnku, do něhož pak vsypeme želatinu, aby nabobtnala. Ušleháme smetanu. Mascarpone krátce a lehce  prošleháme se sladidlem a s jahodami. Želatinu se šťávou zahřejeme, aby se rozpustila, a vmícháme ji do sýrové hmoty. Nakonec lehce vmícháme ušlehanou smetanu. Hmotu hned nalijeme do připravené formy, uhladíme a dáme do druhého dne ztuhnout do ledničky. Poté odstraníme ráfek a dozdobíme podle přání ovocem nebo čokoládou..

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *