Charlotta Lotuska

Suroviny na rolády – 400 g vajec, 240 g krupicového cukru, 240 g hladké mouky, rybízová marmeláda

Suroviny na krém s Nutellou – 250 g másla, 100 g Nutelly

Suroviny na krém do středu moučníku – 500 ml smetany na šlehání v domečku, 100 g pomazánky Lotus, 250 g mascarpone, 100 g sušenek Lotus

Postup – nejprve upečeme dvě rolády. Vejce vyklepneme do hrnce, přidáme cukr, promícháme a zahříváme, až se cukr rozpustí. Hlídáme, abychom vejce neuvařili. Když je hmota teplá, vylijeme ji do mísy a šleháme do husté pěny. Nakonec zlehka vmícháme mouku. Těsto rozdělíme na dva plechy vyložené pečícím papírem a postupně upečeme. Necháme vychladnout. Potom plát otočíme na čistý papír, stáhneme použitý, otočíme, a celou plochu potřeme marmeládou. Stočíme do rolády, pomocí papíru utáhneme a dáme do ledničky vychladit.

Na první krém rozšleháme máslo s Nutellou.

Na druhý krém vlijeme do mísy od šlehače smetanu, mascarpone a pomazánku Lotus. Nejprve šleháme pomaleji, postupně rychlost zvyšujeme. Ušleháme hustý krém. Sušenky rozdrtíme a vmícháme je do hotového krému.

Rolády vyndáme z ledničky a ostrým nožem nakrájíme asi centimetrové plátky.

Nyní budeme skládat Charlottu. Vyšší mísu (použila jsem nádobu od odstředivky na saláty, ale neměla rovné dno, proto není vršek zaoblený) vyložíme fólií a dno i stěny vyplníme jednou vrstvou nakrájených plátků rolády. Potřeme je prvním krémem, přičemž si ho trochu ponecháme na uzavření moučníku. Střed vyplníme druhým krémem, uhladíme povrch a na něj rozetřeme zbytek prvního krému. Celé uzavřeme roládovými plátky. Přikryjeme fólií a dáme do chladu ztuhnout, nejlépe do druhého dne. Poté vyklopíme a opatrně krájíme na dílky.

Inspirace – Helena Brzobohatá

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *