Jahodový mramorovaný dortík

Suroviny na korpus – 2 vejce, 5 lžic krupicového cukru, 5 lžic oleje, 5 lžic mléka, asi 8 lžic hladké mouky, 1 lžíce pečivového kypřícího prášku, 2 lžíce kakaa, 4 lžíce ořechů

Suroviny na krém – 250g tvarohu ve vaničce, 200g zakysané smetany, 200g smetany ke šlehání, moučkový cukr podle chuti, 1 lžičku citronového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 želatinový ztužovač zastudena

Dále potřebujeme ovoce, použila jsem jahody, asi 300g a osladila podle chuti. Můžete využít i jiné, borůvky, maliny …

Postup – na korpus si ušleháme vejce s cukrem, pak vmícháme postupně olej a mléko. Zvlášť si smícháme suché suroviny a najednou vsypeme do mísy k vaječné směsi. Dobře promícháme, podle potřeby přidáme mouku nebo mléko. Polotekuté těsto vlijeme do formy a upečeme.

Na krém si smícháme tvaroh se zakysanou smetanou a osladíme. Přidáme i citronový cukr, vanilkový a vše promícháme. Ušleháme si smetanu . Želatinový ztužovač rozmícháme v hrníčku s trochou vlažné vody a pak vmícháme do tvarohové hmoty. Nakonec lehce zamícháme ušlehanou smetanu a ihned hmotu rozetřeme na studený korpus. Jahody nebo jiné ovoce rozmělníme, osladíme a poklademe na tvarohovou náplň. Vidličkou vše promícháme. Nakonec zdobíme ovoce a čokoládou. Jahodový mramorovaný dortík

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *