Zmrzlinový dort plněný malinami

Na tento dort budete potřebovat piškotovou roládu, nejméně dva druhy zmrzlin a ovoce. Zmrzliny můžete použít už hotové, balené po jednom litru, je třeba asi 3 litry, záleží na velikosti mísy a také kolik dáte náplně.

Já jsem na naplnění rolády použila kupovanou čokoládovou zmrzlinu a na plnění jsem si zmrzlinu udělala a nalila jsem ji tam ještě neztuhlou. Kombinovala jsem ji s čokoládovou zmrzlinou,  která mi zbyla při potírání rolády.

Zmrzlina vanilková – 3 vejce, 200 g moučkového cukru, 500 ml smetany na šlehání, 2 vanilkové cukry

Postup – žloutky utřeme s polovinou cukru. Smetanu ušleháme s vanilkovými cukry. Z bílků našleháme tuhý sníh, pak přidáme druhou polovinu cukru a zašleháme. Smícháme žloutkovou pěnu se šlehačkou a pak přidáme bílkový sníh. Můžeme nalít do formiček na nanuky nebo kelímků. Ale pro přípravu tohoto dortu nemusíte dopředu mrazit, jen ji dejte do chladu a pak s ní můžete vyplnit formu.

Na roládu budeme potřebovat 6 vajec, 140 g cukru, 60 g hladké mouky a 20 g kakaa. Bílky ušleháme do tuhého sněhu, pak zašleháme cukr, po jednom žloutky a nakonec lehce vmícháme mouku promíchanou s kakaem. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme. Hotové těsto sundáme z plechu, ale nerolujeme, necháme vystydnout.

Připravíme si větší porcelánovou nebo skleněnou misku a  vyložíme ji folií. Také si připravíme ovoce, dávala jsem maliny, můžete dát i jiné, větší druhy pokrájejte na plátky nebo kostičky. Před plněním si vše připravte k ruce, pak už to musí jít rychle, aby se zmrzlina moc neroztekla. Potřebujeme tedy piškotový plát, zmrzlinu lehce povolenou, druhá může být jen ušlehaná nebo také lehce povolená, když zvolíte zmrzlinu již hotovou. Pak také ovoce, plochý dlouhý nůž a menší ostrý nůž.

Plát piškotového těsta namažeme čokoládovou zmrzlinou. Stočíme jako roládu a ostrým nožem nakrájíme asi centimetrové plátky. Těmi vyložíme stěny a dno mísy. Do středu střídáme vanilkovou a čokoládovou zmrzlinu a ovoce. Vyplníme, vše zakryjeme dalšími plátky rolády. Přikryjeme fólií a uložíme do mrazničky. Před podáváním polijeme dno a stěny misky teplou vodou, uvolníme tím dort a vyklopíme. Můžeme lehce pocukrovat kakaem nebo ozdobit šlehačkou a ovocem, jak kdo rád. Zmrzlinový dort plněný malinamiŘez zmrzlinovým dortem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *