Máslová vanilková srdíčka

Na všechno pečení používám moučkový nebo krupicový cukr provoněný pravou vanilkou. Rozkrojené lusky dávám do skleněných nádob průběžně, abych ho měla neustále připravený. Semínka používám do krémů, pudinků nebo různých sladkých pokrmů. Když nemáte připravený cukr, připište si k surovinám vanilkový cukr. Já ho běžně k receptům píši, ale u sušenek je lepší použít pravou vanilku, chuť je daleko lepší, proto se o něm zmiňuji nyní. Možná jsem o vanilce již psala, nevím…

Suroviny – 250 g hladké mouky, 1 lžička pečivového kypřícího prášku, 70 g moučkového cukru, 100 g másla, 1 vejce

Postup – všechny suroviny smícháme na vále a vypracujeme těsto. Vyvalujeme a vykrajujeme srdíčka, na plechu s pečícím papírem upečeme. Po upečení jsou trochu křupavá, můžete je nechat v chladu rozležet, u nás se to nepovedlo, rychle zmizela.Máslová vanilková srdíčka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *