Perník s povidly a čokoládou

Suroviny – 100 g másla, 150 g cukru, 2 lžíce medu, 1 vanilkový cukr, 2 vejce, 250 ml mléka, 250 g polohrubé mouky, 1 perníkový kypřící prášek, 1 lžička perníkového koření, 1 citronový cukr, 50 g nasekaných lískových ořechů, 50 g brusinek, 100 g kandované kůry, 2 lžíce kakaa

Na dokončení – povidla ochucená cukrem a rumem, čokoládová poleva

Postup – změklé máslo utřeme s cukry, postupně přidáme vejce, med, kakao, potom mléko. Do řídkého těsta vmícháme prosátou směs mouky s práškem a kořením. Vymícháme hladké trochu řidší těsto, do něhož zamícháme nasekané ořechy, rozinky a kandovanou kůru nebo směs ovoce. Těsto nalijeme na větší plech a upečeme.

Po vychladnutí potřeme povidly a polijeme čokoládovou polevou.Perník s povidly a čokoládou

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *