Vyklápěná vajíčka

Jsou to půlky vajíček, pečou se v silikonové formičce na čokoládu nebo marcipán. Těsto se natlačí do jednotlivých prohlubní a upeče se. Zkoušela jsem těsto zformovat na lžíci, vyklopit a pak upéct, ale pečením se těsto rozteklo na placičky. Chuťově dobré, ale vajíčka to nebyla. Neplním je, jsou křupavé, spíše jako sušenky.

Suroviny – 400 g hladké mouky, 1 lžičky pečivového kypřícího prášku, 150 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 4 žloutky, 150 g másla, 1 lžíce holandského kakaa

Postup – všechny suroviny smícháme na vále a spojíme v hladké těsto. Nemusíme nechávat odležet, hned ho po částech vtlačujeme do formiček na vajíčka a upečeme. Po vytažení překlopíme formu na prkénko, vajíčka ihned vypadnou a můžeme znovu formu naplnit.

Těsto. které čeká na upečení, vložíme do sáčku, aby nám zbytečně neosychalo. 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *