Dort jsem pekla v ráfku o průměru 15 cm. Použila jsem jahody, lze i jiné ovoce.
Suroviny na těsto – 2 vejce, 40 g sladidla erytritol, 50 g zakysané smetany, 20 g mletých mandlí, 90 g polohrubé mouky, 1 lžička pečivového kypřícího prášku
Suroviny na náplň – 500 g ovoce, 40 g sladidla erytritol, 500 g mascarpone, 100 g smetany na šlehání v domečku, 5 plátků želatiny
Postup – Bílky ušleháme, pak zašleháme sladidlo a žloutky. Přidáme smetanu a mouku smíchanou s práškem a mandlemi. Lehce vmícháme, naplníme formu nebo ráfek a upečeme.
Ovoce asi 5 minut podusíme, je-li potřeba, propasírujeme, osladíme sladidlem podle chuti a necháme vychladnout. Ušleháme smetanu, namočíme do trošky vody želatinu, mascarpone lehce promícháme.
Upečené těsto vyndáme z ráfku, položíme na tác nebo papír, nasuneme čistý omytý ráfek, abychom do něj mohli nalít náplň. Nyní do mascarpone vmícháme ušlehanou smetanu a připravené ovoce. Namočenou želatinu za stálého míchání ohřejeme, aby se rozpustila. Pak k ní přimícháme trochu náplně a vlijeme vše zpátky, rychle promícháme a nalijeme na korpus do ráfku. Necháme v ledničce alespoň 3 hodiny ztuhnout.